top of page

De Droomritme Methode

De Droomritme Methode is een liefdevolle aanpak, ontwikkeld door Stephanie | Slaapdeskundige® in samenwerking met ouders en zorgverleners, waarmee slaap holistisch wordt bekeken. Oftewel er wordt gekeken naar de fysieke, softe én slaaptechnische factoren. 

 

Door het complete plaatje rondom het slapen te analyseren, zorgen we ervoor dat er niks op de achtergrond doorsuddert, wat het slapen in de weg kan zitten. Denk hierbij aan fysieke onrust, de ontwikkeling van je kindje, zijn/haar groei, voeding en hechting. Door dit eerst aan te pakken, wordt het 'makkelijker' om het slapen weer goed te krijgen, is er minder strijd en kan het zonder tranen aan de hand van een op maat gemaakte stappenplan met handzame handvatten op een liefdevolle en haalbare wijze.

Deze Nederlandse methode is ontstaan vanuit de praktijk en gebaseerd op recente onderzoeken. 

Duizenden ouders hebben de methode de afgelopen 10 jaar gevolgd en hebben bij hun kindjes bewezen dat het echt werkt. Hierdoor werken ook vele zorgverleners ermee en raden zij de methode aan (zoals artsen, ziekenhuizen, osteopaten, lactatiedeskundigen en consultatiebureau's). Door zowel de ouders als de zorgverleners wordt de Droomritme Methode continu gefinetuned voor kindjes tussen de 0 en 4 jaar oud.

DRM%20Excellence%20logo_edited.png
bottom of page