• Facebook
  • Instagram
Zoeken

Slaapregressie bij baby, dreumes en peuter

Bijgewerkt: mrt 1

Het slapen ging zo goed en ineens een stuk slechter! Blijft gek...


Als je al niet de beste slaper hebt en zo'n regressie komt erover heen, gaat het slapen jammer genoeg, van kwaad tot erger. Het is een moeilijke fase voor zowel een baby, een dreumes als voor een peuter. Er gebeurt dan veel in het hoofdje, omdat er een grote ontwikkeling plaatsvindt in de slaapstructuur. Hoe kom je zo'n regressie door als het slapen ineens slechter gaat?


Slaapregressies komen rond de volgende leeftijden voorbij: 4, 8, 12, 18 en 24 maanden. Als jouw kindje deze leeftijden bereikt, merk je dat het inslapen lastiger gaat en dat je kindje vaker wakker wordt. Een tip die ik je kan geven tijdens deze fase is, houdt je zoveel mogelijk aan het ritme die past bij de leeftijd van jouw baby, dreumes of peuter. Zie daarvoor mijn andere blog 'wakkertijden of vaste tijden'. ;)

Een tip die ik je kan geven is, houdt je zoveel mogelijk aan het ritme die past bij de leeftijd van jouw baby, dreumes of peuter.

Deze fase duurt 6 weekjes lang, waarbij de piek rond de derde week ligt. Hierna heeft jouw kindje een andere slaapstructuur gekregen, waardoor je een verschuiving merkt en ziet in de wakkertijd. En vooruit, nog een tip, stap pas over op een nieuw ritme ná een slaapregressie. Zodat er niet teveel verandering is voor jouw baby, dreumes of peuter en de slaap pakt die hij of zij nodig heeft.


Heb je een vraag over dit onderwerp, stel hem gerust hieronder of neem contact op via het contactformulier of mail mij, info@dekinderslaapjuf.nl.


Lieve groet,

Anne-Eva - De Kinderslaapjuf

238 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

 © 2020 De Kinderslaapjuf | Disclaimer & cookies | Privacy beleid