top of page
Zoeken

Tips voor het slapen in de zomer bij baby's en kinderen

Bijgewerkt op: 1 mrt. 2021

Altijd fijn om tips te hebben voor de zomer qua slapen. Hoge temperaturen en langer daglicht beïnvloeden onze slaap, en dus ook die van jouw kindje.


Lekker plakkerig wakker worden (met natte haren), slapen onder de deken is net te warm, boven de deken is net te koud of heel vroeg wakker worden in de ochtend, omdat het al zo vroeg licht wordt, komt toch wel voor in de zomer. Vaak heb je dan al genoeg aan jezelf, maar dan komt je baby, dreumes en/of peuter ook nog eens om de hoek kijken, wat je begrijpt, want je loopt tegen hetzelfde probleem aan. En misschien heeft je kindje ook nog een slaapzak aan waar hij niet uit kan. Wat zijn nou handige zomer slaaptips, om toch lekkerder en langer (door) te kunnen slapen?


De zomer slaaptips:

Temperatuur:

  • Verkoel de kamer met een airco of ventilator als je die in je bezit hebt. En houdt de deuren goed dicht.

  • Koude lucht daalt, dus als je een babyfoon hebt met temperatuurmeter, houd deze op de hoogte waar jouw kindje slaapt, om geen vals beeld te krijgen.

  • Kijk naar de temperatuur in de kinderkamer en niet naar de temperatuur buiten. En kleed daar je kindje op aan. Zie in de afbeelding hoe je jouw kindje kan aankleden.

Daglicht:

  • Maak de kinderkamer zo donker mogelijk, zodat het vroege ochtendlicht niet in het kamertje komt. Dit felle blauwe licht stimuleert namelijk het wakkerhormoon, waardoor je lichaam als het ware wakker wordt. Om dit proces op te schuiven, helpt het dus om de kamer goed te blinderen, waardoor jouw baby, dreumes en/of peuter later wakker wordt.

  • Doordat het daglicht dus de wakkerhormoon stimuleert is het de tip om jouw kindje(s) vlak voor het slapen niet onder het daglicht te brengen. Houd ze 30-45 minuten voor het slapen evt. binnen, zodat het lichaam het slaaphormoon kan aanmaken.

Alle kleine beetjes helpen!


Heb je een vraag over dit onderwerp, stel hem gerust hieronder of neem contact op via het contactformulier of mail mij, info@dekinderslaapjuf.nl.


Lieve groet,

Anne-Eva - De Kinderslaapjuf


375 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page